PAK 2012

Share

Het PAK van Overijssel kende dit jaar een nieuw dieptepunt qua inschrijvingen. 2 IPO 1-honden en 12 IPO 3-honden, waarvan nog 2 afzeggingen. Een provincie met 12 kringgroepen moet eigenlijk meer deelnemers kunnen leveren voor ons PAK. Dat er kringgroepen zijn die tijdens het PAK het eigen belang belangrijker vinden dan het provinciale belang, en dus gewoon trainen, getuigt niet van enige sportiviteit.

Ondanks dat viel het bezoekers aantal over beide dagen zeker niet tegen.

Grote complimenten gaan naar kringgroep Raalte. Met het 40 jarige bestaan van de kringgroep een absoluut hoogtepunt. Met alle vrijwilligers, die er door een perfecte organisatie een geweldig sportief evenement van hebben weten te maken. Een geweldige accommodatie met een perfecte tent, goede catering en zeer schappelijke, betaalbare prijzen, alles tot in details verzorgt. Het zal in de toekomst moeilijk worden dit niveau te evenaren.

Het PB had er voor gekozen om deelname aan dit PAK laagdrempelig te maken zodat iedereen er aan mee had kunnen doen. Hierdoor waren de keurmeesters A: Toon van Ooirschot, B: Arie Stam, en C: Toine Jonkers uitgenodigd. Deze hebben de sfeer en de doelstelling perfect aangevoeld en op een geweldige manier gekeurd zodat iedereen in zijn waarde werd gelaten en heeft gekregen wat ze verdienden.

Mijn doelstelling is dat op een PAK pakwerkers uit de provincie staan. Dit jaar was de eer aan Martijn Verkuil (A pakwerker NBG) op IPO 3 kort en Clenny Kogelman (wedstrijd pakwerker VDH) op IPO 3 lang. Deze jonge pakwerkers, met veel perspectief voor de toekomst, hebben heel sportief manwerk gedaan en de keurmeester prima in staat gesteld om de honden goed te kunnen beoordelen. Uiteraard danken wij Wim van Wessel die de IPO 1 honden deed en reserve was op IPO 3.

De titelstrijd bleef tot aan het einde spannend omdat Andy van Dijk in het laatste koppel moest draaien. Tinus Sellis had 3 x 95 punten gescoord.

 

Andy moest 96 draaien om Tinus te verslaan. Uiteindelijk gaf Toine hem 97 punten in afd. C zodat Andy weer provinciaal kampioen was.

Met de plaatsen 1, 2 en 3 (Andy, Tinus en Aldwin) op het podium nam kringgroep IJsselmuiden ook de Willem Lijster Bokaal weer mee naar huis. Voor de totale uitslag kijk op: www.kringgroepraalte.nl

Hopende dat er volgend jaar meer mensen mee durven te doen en de organisatie weer zo perfect mag zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Alphons Beumer.

Share
© VDH Overijssel, designed and developed by J. Zweers & W. Pronk